Catan – Energija

V družabni igri Catan: Energija se igralci soočijo z izzivom energetske tranzicije na otoku Catan, kjer se morajo odločiti med uporabo fosilnih goriv in prehodom na čistejše obnovljive vire energije.

54,90 

Število igralcev

3 - 4

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

12 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek

Igralni čas: 90 minut
Število igralcev: 3–4
Starostna skupina: 12+
Zahtevnost: Srednja
Pravila: Slovenska

V igri Catan: Energija se igralci soočijo z izzivom energetske tranzicije na otoku Catan, kjer se morajo odločiti med uporabo fosilnih goriv in prehodom na čistejše obnovljive vire energije. Medtem ko je uporaba fosilnih goriv cenejša, ta vodi do okoljskih katastrof, ki lahko ogrozijo celoten otok. Igralci gradijo naselja, mesta in elektrarne, hkrati pa morajo upravljati z okoljevarstvenimi tveganji. Tisti, ki prvi doseže 10 točk ali ima najbolj uravnotežen energetski miks ob koncu igre, zmaga.

Igralci začnejo z nekaj začetnimi naselji in mesti, ter skozi igro pridobivajo vire, kot so les, opeka, hrana, kovine in naravna vlakna. Te vire nato uporabljajo za gradnjo in nadgradnjo svojih naselij in elektrarn. Sčasoma morajo igralci izbirati med cenejšo, a onesnažujočo energijo iz fosilnih goriv ter dražjo, a čistejšo energijo iz obnovljivih virov. Igra vključuje fazo dogodkov, kjer se lahko sprožijo naravne katastrofe in okoljske težave, kar doda dodatno plast strategije pri odločanju o gradnji in upravljanju virov.

Catan: Energija prinaša svež in aktualen pogled na klasično igro Catan, saj igralce sooči z resničnimi okoljskimi izzivi, kot so podnebne spremembe in energetska tranzicija. Igralci se morajo odločiti, ali bodo tvegali z uporabo fosilnih goriv ali pa investirali v dražje, a dolgoročno bolj trajnostne rešitve. Igra združuje strateško razmišljanje, upravljanje virov in skrb za okolje, kar jo naredi izjemno relevantno in poučno.

Za koga je primerna?

Igra je idealna za igralce, ki uživajo v strateških igrah, kjer je potrebno dolgoročno načrtovanje in premišljeno odločanje. Primerna je za družine in ljubitelje klasične igre Catan, ki iščejo nove izzive in aktualne teme, povezane z okoljem in energijo.

Založnik

Leto

2024

Avtor

Klaus Teuber

Pravila

Slovenska

Jezik

Slovenski

Število igralcev

Čas igranja

90 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Lažje igre

Oznake

Družinske igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Catan New Energies - The New Catan Killer?

Catan New Energies – The New Catan Killer?


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku