Betrayal at House on the Hill: 3rd Edition

Si upate pogledati strahu naravnost v oči? Zberite prijatelje in se podajte raziskovati strašljivo hišo na vrhu hriba. Betrayal at House on the Hill se vrača že tretjič, tudi tokrat s še bolj izpiljeno podobo in mehanikami.

55,90 

Število igralcev

3 - 6

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

12 +

Pravila

Angleška

BoardGameGeek

Za koliko igralcev: 3-6
Koliko časa: 1 ura
Zahtevnost: 3/5

Skrivnostna hiša na vrhu hriba že dolgo vzbuja zanimanje celotne vasice. A s svojim zloveščim pročeljem je vedno uspešno odganjala obiskovalce. Do zdaj. Pisana druščina junakov – morda so to tokrat župnik, vedeževalka, srednješolski nebodigatreba in mladi fantič z zlatim matematičnim kengurujčkom – se je na nevihten jesenski večer odločila, da vendarle obišče skrivnostno podrtijo.

Igralci boste s svojimi liki raziskovali notranjost hiše, ki bo vsako igro drugačna. Sobe namreč predstavljajo ploščice, in ko skozi vrata stopimo v praznino, s kupčka ploščic vzamemo naključno sobo in jo postavimo tja, kamor smo stopili. Hiša bo tako vsako igro povsem drugačna, odkrivanje njenih skrivnosti pa bo vedno sveže in zanimivo. Med raziskovanjem boste našli koristne predmete, zgodijo pa se lahko tudi manj prijetni dogodki; oboje vpliva na vaše štiri karakteristike – hitrost, moč, znanje in prisebnost, ki vse vplivajo na to, koliko možnosti imate, da iz hiše pridete živi.

Čeprav ste v hišo vstopili kot prijatelji, pa se bo na neki naključni točki vse obrnilo na glavo. Po zanimivem (in nepredvidljivem) ključu se bo med igranjem sprožil eden izmed kar 50 scenarijev. Praviloma bo nekdo od vas postal izdajalec, ostali pa ga boste skušali ustaviti, obstajajo pa tudi drugačni scenariji. Celo takšni, kjer ostanete prijatelji … In takšni, kjer bo vsak igral zase.

Glavni čar Betrayala (poleg raziskovanja hiše, se razume) predstavlja suspenz in tavanje v poltemi med ugotavljanjem, kaj počnejo nasprotniki. Tako izdajalec kot junaki namreč dobijo informacije o svoji nalogi, brez podrobnosti, kaj točno počne nasprotna stran.

Priporočamo: Betrayal je edinstvena igra, pri kateri nikoli ne veste, kaj se bo zgodilo. Čeprav ne sodi med najenostavnejše igre vseeno ni tako zahtevna, da se je ne bi mogli naučiti manj izkušeni igralci. Za zahtevnejše igralce je morda malce preveč odvisno od sreče, a nikakor to ni tako zelo moteče, da je ne bi tudi oni z veseljem igrali. Sicer pa je žanr iger s skritim izdajalcem zelo popularen. Predlagamo tudi ogled Betrayal at Baldur’s Gate, ki je pravzaprav predelava te igre z Dungeons & Dragons tematiko, vašo pozornost pa si zaslužita tudi odlični Unfathomable in Room 25.

Založnik

Leto

2022

Avtor

Mike Selinker

Pravila

Angleška

Jezik

Angleščina

Število igralcev

Čas igranja

60 min

Priporočena starost

12 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Mehanika

Izpadanje igralcev, Metanje kock, Modularna plošča, Partnerstva, Sodelovanje

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



The 4 Squares Review - Betrayal at House on the Hill: 3rd Edition

The 4 Squares Review – Betrayal at House on the Hill: 3rd Edition


Mnenja


Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Betrayal at House on the Hill: 3rd Edition”

Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku