Hike!

Hike! je zabavna, srednje zahtevna igra, ki sta jo ustvarila slovenska ustvarjalca Nika Mlinarič in Blaž Hribar. V njej dirkamo s pasjimi vpregami, igra pa ima pomembno noto ozaveščanja o humanem ravnanju z živalmi.

27,90 

Število igralcev

2 - 6

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Pravila

Slovenska

BoardGameGeek
Šifra: BGHIKE Kategorija: Oznaka:

Za koliko igralcev: 2-6
Koliko časa: 30 min
Zahtevnost: 2/5

Bliža se čas velike dirke! Izberimo kužke, ki bodo del naše ekipe, pripravimo vso potrebno opremo in dirkajmo čez drn in strn!

Hike! je krasna igra slovenskih avtorjev, ki se odvija v dveh dejanjih. V prvem igralci nabiramo kartice, s katerimi se bomo podali na pot. To so bodisi karte s kužki, ki jih bomo vključili v našo vprego, ali pa z opremo, ki nam bo na poti prišla prav. Sestava naših sani je zelo pomembna, saj so kužki specialisti za različne terene, imajo pa tudi nekoliko muhaste osebnosti – zato je sestavljanje vprege lahko svojevrsten izziv. Eni se imajo rajši kot drugi, zato je premišljeno postavljanje pasjih kartic bistvenega pomena.

Ko eden od igralcev dokonča svojo vprego, imajo ostali le še tri poteze časa, da zaključijo svoje. Nato se končno prične sama dirka! Kartice s terenom (slike bodo ljubiteljem Gorenjske v zimskem času verjetno precej znane) določajo, s kakšnimi ovirami se bomo tekmovalci soočali. Vsak husky, ki ga aktiviramo, nas lahko popelje čez določen predel proge. Potrebno je dobro splanirati, kdaj je smotrno uporabiti katerega od njih, kdaj je bolje uporabiti opremo in kdaj je čas za naše pasjerejske vzgojiteljske prijeme, da svoje kužke motiviramo za malo dodatnega dela.

Priporočamo: Hike! je igra, ki lepo združuje tematiko in mehaniko. V tem pogledu nas spominja na krasno igro za dva, Fungi. Avtorjema je uspelo iz dveh polovic ustvariti smotrno celoto, ki bo zabavala celo družino. Posebno jo priporočamo ljubiteljem kužkov in drugih živali, saj je igra prežeta z ozaveščanjem o humanem ravnanju z živalmi. Povsem jasno je, da sta Nika in Blaž velika ljubitelja kosmatincev. Če iščete tudi druge igre slovenskih avtorjev, nikar ne spreglejte tudi igre Wolfwalkers – My story avtorice Maje Milavec in knjižice LOK avtorja Blaža Urbana Gracarja.

Leto

2022

Avtor

Blaž Hribar, Nika Mlinarič

Pravila

Slovenska

Jezik

Neodvisna od jezika

Število igralcev

Čas igranja

30 min

Priporočena starost

8 +

Zahtevnost

Srednje zahtevne igre

Opozorilo

Igrača ni primerna za otroke mlajše od 3. let, saj zaradi majhnih delčkov, ki jih lahko zaužijejo, predstavlja nevarnost zadušitve.



Hike! Review - With Graeme Anderson

Hike! Review – With Graeme Anderson


Oblike plačil

V spletni trgovini TojeTo lahko plačate na sledeče načine:

  • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
  • po predračunu z nakazilom na bančni račun podjetja Igriv d.o.o. (predračun prejmete po oddaji naročila)
  • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Braintree, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij
  • s Paypal računom preko njihovega vmesnika, ki skrbi za varnost in zasebnost transakcij

Dostava

Dostava v Slovenijo znaša 3,90€. V primeru naročila nad 80€ je dostava brezplačna.

Osebni prevzem

Omogočamo tudi brezplačen osebni prevzem v trgovini TojeTo na Gallusovem nabrežju 29 v Ljubljani.

Odpiralni čas trgovine

Pon – Pet 10:00 – 19:30
Sobota 10:00 – 14:00
Nedelje in prazniki Po občutku